Utskrift från www.yimby.se
....

Sex månader med nya kollektivtrafiklagen - vad har hänt?

Sammanfattning

Miljöpartiet bjuder i till samtal kring hur det går med fördubblingsarbetet och samordning kring biljettsystem och information. Vad behövs för att lyckas med fördubblad andel och vad har branschen bidragit med? Vad kan vi från politiken göra?

Beskrivning

Det har gått sex månader med den nya kollektivtrafiklagen och branschen har antagit ett mål om fördubblad kollektivtrafikandel. Samtalen kommer att handla om vad som hänt och hur det går med fördubblingsarbetet. Vad har branschen bidragit med? Hur går arbetet med samordning kring biljettsystem och information? Vilka erfarenheter finns? Frågorna ställs av Stina Bergström (MP) trafikpolitisk talesperson Sveriges riksdag Moderator Yvonne Blombäck (MP) trafikpolitisk talesperson Stockholms läns landsting Deltagare Svensk Kollektivtrafiks vd Charlotte Wäreborn Schultz mfl.

Arrangör: Miljöpartiet de gröna
Evenemangstyp: Miljöpartiets dag i Almedalen
Ämne: Klimat/miljö
Medverkande: Charlotte Wäreborn Schultz, VD, Svensk kollektivtraffik. Yvonne Blombäck, trafikpolitisk talesperson, Miljöpartiet Stockholms läns landsting. Stina Bergström, riksdagsledamot, Miljöpartiet.
Förtäring: Nej

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/10611

Datum och tid: 2 Juli 2012 15:45 - 16:45
Plats: Almedalen, Tältet i Almedalsparken
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8593 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter