Utskrift från www.yimby.se
....

Fastighetsägarens roll i samhällsutvecklingen - hur ser den ut?

Sammanfattning

Business Arena och tidningen Fastighetsnytt diskuterar kringe ett program som dag för dag tar upp nya aktuella och relevanta ämnen med koppling till fastigheter och samhällsbyggnad.

Beskrivning

Business Arena och tidningen Fastighetsnytt finns på plats med centralt belägna restaurang Burmeisters lokaler som fysisk samlingspunkt i Visby. Där kommer det att finnas ett varierat program som dag för dag tar upp nya aktuella och relevanta ämnen med koppling till fastigheter och samhällsbyggnad. Programpunkterna kommer att vara koncentrerade och som vanligt på Business Arena finns det gott om utrymme för konstruktiva diskussioner och branschmingel. Tanken är att branschen ska få sin egen hemmadestination dit du som är intresserad kan komma för att träffa likasinnade när det passar just dig. Vi får besök av media, politiker och andra spännande människor utanför branschen.

Arrangör: Business Arena och tidningen Fastighetsnytt
Evenemangstyp: Debatt & mingel
Ämne: Näringsliv
Medverkande: Henrik Zetterstedt, affärsutvecklare, tidningen Fastighetsnytt.

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/11198

Datum och tid: 2 Juli 2012 08:00 - 17:00
Plats: Restaurang Burmeister, Strandgatan
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8585 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter