Utskrift från www.yimby.se
....

Hur kan Stockholms styrka skapa positiva effekter i övriga Sverige?

Sammanfattning

Hur mycket betyder huvudstaden för övriga landet? Hur kan Stockholms styrka skapa positiva effekter i övriga Sverige? Vad är det som lockar företag att investera i Stockholm?

Beskrivning

Hur mycket betyder huvudstaden för övriga landet? Hur kan Stockholms styrka skapa positiva effekter i övriga Sverige? Vad är det som lockar företag att investera i Stockholm? I Stockholmsregionen bor en femtedel av landets befolkning och där skapas en fjärdedel av landets tillväxt. I Stockholm startas fler nya företag än någon annanstans i landet och arbetslösheten är klart lägre än i Sverige i övrigt. Samtidigt är levnadsomkostnaderna högre. Ambitionen med detta seminarium är dels att söka påvisa vad som gör att Stockholm står så starkt ekonomiskt men även hur dessa framgångsfaktorer kan ge ringar på vattnet som ger positiva effekter i landet i övrigt.

Arrangör: Länsstyrelsen Stockholms län och E.ON
Evenemangstyp: Seminarium
Ämne: Näringsliv
Medverkande: Katarina Kämpe, länsöverdirektör, Länsstyrelsen Stockholms län. Olle Zetterberg, vd, Stockholm Business Region. Maria Rankka, vd, Stockholms Handelskammare. Jonas Abrahamsson, vd, EON Sverige AB.
Förtäring: Ja

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/11811

Datum och tid: 2 Juli 2012 15:00 - 16:30
Plats: S:t Hansgatan 21, tält framför Gotlands Konstmuseum
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8589 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter