Utskrift från www.yimby.se
....

Kan Sverige bli västvärldens tillväxthjälte 2030?

Sammanfattning

Hur ska Sverige bli västvärldens tillväxthjälte? Hur ska resten av Sverige klara fajten med de dynamiska storstadsregionerna? På seminariet blickar vi in i Sverige 2030 och diskuterar de stora sammanhangen, megatrenderna och framtidsscenarierna kring tillväxt och regionernas framtid.

Beskrivning

I takt med att samhället blir alltmer tankebaserat och T-format koncentreras tillväxt och utveckling till nationella och internationella centra med förmåga att attrahera talang och kapital. Regional, nationell och internationell specialisering i kombination med starka länkar till omvärldens dynamiska centra blir alltmer centrala framgångsfaktorer för platser, regioner och nationer. Vart bär denna process mot 2030? Hur ska Sverige bli västvärldens tillväxthjälte? Och hur ska resten av Sverige klara fajten med de dynamiska storstadsregionerna? Kort sagt, hur kommer Sverigekartan att se ut ur ett tillväxtperspektiv? På detta frukostseminarium blickar vi in i Sverige 2030 och diskuterar de stora sammanhangen, megatrenderna och framtidsscenarierna kring tillväxt och regionernas framtid 2030.

Arrangör: Kairos Future
Evenemangstyp: Frukostseminarium
Ämne: Regionfrågor, Forskning
Medverkande: Jonas Milton, VD, Almega. Maria Khorsand, VD, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Carola Gunnarsson, Oppositionsråd i Sala (C), tredje vice ordförande SKL. Ulf Boman, Partner, Kairos Future.

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/10994

Datum och tid: 2 Juli 2012 08:30 - 09:30
Plats: Fartyg i Visby hamn, Teaterskeppet
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8589 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter