Utskrift från www.yimby.se
....

Miljonprogrammet - nu är det dags att investera!

Sammanfattning

Vårt miljonprogram är en tickande bomb – i flera aspekter. Kunskapen om att något behöver göras är stor, alla vet att vi behöver renovera, och alla vet att vi i förlängningen sparar pengar och inte minst energi om vi sätter fart nu. Frågan som återstår är vem som ska betala.

Beskrivning

Vi ställer oss frågan - vad är alternativkostnaden? Vad kostar det oss som nation och samhälle med en utveckling i våra förorter som vi kunnat se de senaste åren? Vad kostar det i form av energiutsläpp med förfallande hus? Vad kostar det oss om vi inte ser till att skapa samhällen där boende och människor trivs och kan skapa sig en framtid för sig och sina barn? I den här diskussionen tar vi upp frågan om vårt gemensamma ansvar för samhälle, boendemiljön och utanförskap. Och inte minst visar vi att det går att skapa nya möjligheter genom att släppa in nya aktörer och se kreativa lösningar.

Arrangör: Trä- & Möbelföretagen och VVS Företagen
Evenemangstyp: Seminarium
Ämne: Byggande
Medverkande: Pontus Herin, Moderator, Veckans Affärer Million MInds. Jerker Söderlind, Professor, KTH. Yvonne Ruwaida, Bostadspolitisk talesperson, Miljöpartiet. Anti Avsan, Bostadspolitisk talesperson, Moderaterna. Reinhold Lennebo, VD, Fastighetsägarna. Anders Röstin, Ansvarig Infrastrukturfrågor, KPMG AB.
Förtäring: Nej

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9671

Datum och tid: 2 Juli 2012 14:30 - 15:45
Plats: Fartyg i Visby hamn, Teaterskeppet, Lilla Matsalen på Teaterskeppet
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8593 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter