Utskrift från www.yimby.se
....

Så skapas bättre boendemiljö genom ökad makt för hyresgästerna

Sammanfattning

Experterna har utsett bästa hyresvärden - från Ockelbo till Gråbo. Vi har frågat experterna, hyresgästerna, om deras boende. De får makt över hyressättningen när vi mäter förvaltningskvalitén som påverkar hyran. Vi presenterar vårt arbete och svaren från en rykande färsk enkät på Gotland.

Beskrivning

Experterna har utsett bästa hyresvärden - från Ockelbo till Gråbo. De flesta hyresvärdar som genomför enkäter får resultat över genomsnittet. Den matematiska omöjligheten fick oss att genomföra enkäten själva istället. Nu vet vi vad medlemmarna tycker. Resultaten är direkt tillgängliga och kräver ingen statistikkunskap för att ta till sig. Alla kan ta del av resultatet via webben och snart via mobil applikation. En stor fördel är jämförbarheten, till skillnad mot de undersökningar som vissa bostadsföretag gör själva. Här kan hyresgästen jämföra sitt bostadsområde och fastighetsbolag med andra. Det går att ta fram prioriteringsmatriser och att jämföra den totala nöjdheten i relation till hur nöjdheten ser ut på enskilda delar. Blir det naturligt för den som ska flytta att först gå in och kolla på dinvärd.se är det ett starkt incitament för en hyresvärd att förbättra sina siffror och förbättra boendet. Resultaten används i såväl förhandlingar som i det lokala arbetet i bostadsområdet.

Arrangör: Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle
Evenemangstyp: Seminarium
Ämne: Byggande, Ekonomi
Medverkande: Barbro Engman, ordförande, Hyresgästföreningen. Mårten Gullin, förhandlingsledare, Hyresgästföreningen. Erik Granberg, analytiker, Enkätfabriken. Georg Hardt, utredare, Hyresgästföreningen.
Förtäring: Ja

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/11701

Datum och tid: 4 Juli 2012 14:00 - 15:30
Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8589 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter