Utskrift från www.yimby.se
....

Hur många elbilar kommer vi att se på de svenska vägarna och hur ska de laddas?

Sammanfattning

Under de närmaste åren kommer de flesta fordonstillverkare med ett eldrivet alternativ vilket också innebär olika lösningar för hur laddning kan ske. Vems ansvar är det att se till att bilarna har tillförlitlig laddning i framtiden och hur ska den se ut?

Beskrivning

Sveriges riksdag har beslutat att from 2012 införa subventioner för köp av elbilar, den är för närvarande upp till 40 000 kr. För att Sverige ska nå målet med en fossiloberoende transportsektor 2030 måste försäljningen av elbilar börja ta fart. Är dagens subvention tillräcklig och rätt utformad? Det finns redan idag vissa modeller tillgängliga, men under de närmaste åren kommer i princip alla fordonstillverkare med ett eldrivet alternativ. När elbilarna kommer till Sverige behöver vi en tillförlitlig och utbyggd infrastruktur för att ladda dessa. Det finns idag flera olika lösningar för hur laddning kan ske men ingen gemensam standard. Det börjar redan installeras olika lösningar på laddinfrastruktur utan att vi riktigt vet hur bilflottan kommer att se ut och hur den ska laddas på bästa sätt. Tillförlitlig och säker laddning är viktigt och det måste till en dialog mellan alla intressenter för att vi ska bygga en framtidssäker infrastruktur. Vem eller vilka ska äga laddinfrastrukturen?

Arrangör: Siemens
Evenemangstyp: Frukostseminarium
Ämne: Infrastruktur, Kommunikationer
Medverkande: Katarina Pelin, Miljödirektör, Malmö stad. Per Ankersjö, Stadsmiljöborgarråd Stockholm. Johan Tollin, Chef Vattenfall Group E-mobility Technology, Vattenfall. Andrea Haag, Miljö hälsa och säkerhetschef, OKQ8. Josefin Adorelle, Nordenchef specialfordon, Renault. Johan Konnberg, Senior Advisor, AB Volvo. Göran Persson, Chef Infrastructure & Cities, Siemens. Mia Odabas, Moderator.
Förtäring: Ja

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/11769

Datum och tid: 3 Juli 2012 08:30 - 09:45
Plats: Fartyg i Visby hamn, Teaterskeppet, Kajplats 10, Lilla matsalen
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8593 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter