Utskrift från www.yimby.se
....

Energieffektivisering - politik och praktik

Sammanfattning

Energieffektivisering spelar en viktig roll för att minska miljö- och klimatbelastningen. För att Sverige ska uppnå sina mål för energieffektivisering krävs både politiska beslut och tekniska lösningar ? vad är på gång inom politiken och vilka praktiska lösningar finns tillgängliga idag?

Beskrivning

Energieffektivisering spelar en viktig roll för att minska miljö- och klimatbelastningen, men leder även till ökad försörjningstryggheten och konkurrenskraft. Sveriges mål är att minska energianvändningen med 20 procent till år 2020 jämfört med år 2008. För att Sverige ska uppnå sina mål för energieffektivisering krävs både politiska beslut och tekniska lösningar ? vad är på gång inom politiken och vilka praktiska lösningar finns idag?

Arrangör: Vattenfall
Evenemangstyp: Frukostseminarium
Ämne: Energi
Medverkande: Henrik Wingfors, expert energieffektivisering, Svensk Energi. Lars Ejeklint, Affärsutveckling, Vattenfall. Elisabeth Ström, Kommunikationsdirektör, Vattenfall.

Mer information: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/10460

Datum och tid: 2 Juli 2012 08:00 - 08:45
Plats: Hästgatan 12, Energihuset - Hästgatan 12
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8593 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

@yimbysthlm på Twitter