Utskrift från www.yimby.se
....

Ny skyskrapa på gång i Kista.

Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Peter Bonde (26 Oktober 2010 10:01):
Jag välkomnar att Stockholm - äntligen - tar klivet och bygger skyskrapor. Efter att ha arbetat utomlands såväl som i Kista Science Tower, vill jag framhålla den underbara känslan att arbeta i en skyskrapa. Utsikten och kontakten med naturen - och alla våra väderlekar och årstider - är fantastisk. Vi svenskar framhåller gärna kontakten med miljö och natur. Från en skyskrapa ges unika möjligheter till denna närkontakt.

Det måste finnas bevis på de visioner som finns för vår huvudstad, att vi visar på framtidstro och hopp. Fram för fler - och många - skyskrapor i Stockholm med omnejd.

Vänligen,
Peter
 0
Alf . (26 Oktober 2010 13:05):
Kista har idag en "kontorskrapa" och de håller på att bygga en "hotellskrapa" nästa skrapa blir en bostadsskrapa på 31 våningar. Jag är dock lite orolig eftersom hälften av bostäderna är bokade men på stadsbyggnadskontorets sida så är planen för huset inte ens utställt för samråd, något är kanske fel. Om de nu planerar att bygga en till "riktig skyskrapa" på 41 våningar så borde det vara öppet för en fortsatt tillväxt av höga hus "skyskrapor" i detta området utan gnäll om siktlinjer riksintressen också vidare.

Kista verkar ha cirka 67 000 arbeten som räcker för en befolkning på över 120 000 invånare, befolkningen har minskat något i Kista och är cirka 30 000 invånare nu men de har precis börjat att bygga massor av bostäder i Kista så befolkningen kommer att öka igen. Handeln är stark tackvare Kista gallerian.
Summa summarum,
Kista tillsammans med Ursvik, Silverdal, Sollentuna centrum och Barkarbystaden kommer att vara ett av Stockholms viktigaste tillväxt områden under de närmsta åren och det finns möjligheter på skyskrapor. Mycket positivt.
Att bygga ihop Rinkeby och Kista går nog inte på grund av järvafältet men det finns en del hyckleri eftersom man planerar ett 27ha stor begravningsplats på järvafriområde och en begravningsplats är inte detsamma som ett friområde.
 0
Gustav Svärd (26 Oktober 2010 16:35):
Titta på datumet artikeln skrevs... Skrapan på bilden är en tidigare version av just hotellskrapan Victoria Tower (som inom ett fåtal månader når full höjd).
Att det inte pågår samrådsprocess om Kista Torn (30-våningsbostadshuset) beror på att processen pausades ett tag pga finanskrisen. Nu i höst skulle den komma igång igen, var det senaste jag hörde (i somras).

För att se vad som händer med Victoria Tower (alltså tornet som artekeln handlar om!), titta här: http:​/​/​www.​yimby.​se/​forum/​thread.​aspx?​id=​40​6&page=​3#en.​.​
 0
Alf . (26 Oktober 2010 17:58):
Ja man ser att det är Kista mässan på sidan av höghuset.

"Att det inte pågår samrådsprocess om Kista Torn (30-våningsbostadshuset) beror på att processen pausades ett tag pga finanskrisen.")

JM har halva höghuset bokat och stadsbyggnadskontoret (eller vad det är) har pausat processen, klantigt. Nu dröjjer det kanske ett år innan planen vunnit laga kraft, om de hade fortsatt så hade planen vunnit laga kraft nu och bygget kunnat börja!
Fiasko?
 0
Gustav Svärd (26 Oktober 2010 18:31):
Om jag mins rätt från de svar jag fått från SBK om Kista Torn så har processen varit pausad något år, och JM har varit med om det beslutet på nått sätt. JM:s push för att sälja lägenheterna senaste året med stor monter i huvudkorsningen i Kista Galleria har troligen varit en medveten satsning att just komma upp i tillräckligt många bokningar för att kunna vara säkra på att gå vidare. Så, jag skulle inte kalla det fiasko. Men visst skulle det kunna gå snabbare, hade allt rullat på hade nog spaden varit i jorden redan.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8640 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
21 April 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter