Utskrift från www.yimby.se
....

Årsredovisning 2012

 


Så här i början av 2013 har det blivit dags att blicka tillbaka på året som varit.

Under året har vi publicerat över 100 blogginlägg och det utan tvekan mest lästa blev vår sågning av Förbifart Stockholm som lästes av över 5000 unika besökare, fick 113 retweets på twitter och delades nästan 800 gånger på Facebook.

Årets tio mest lästa inlägg var (mest läst först):

  1. Tunnelseende
  2. Lindhagenplanen 2.0
  3. Blå linjen via slussen
  4. Riksantikvarieämbetet hotar riksintresset Stockholm
  5. Swedenborgsgatans förlängning
  6. Visioner och verklighet
  7. Hur många måste dö?
  8. (S)prawl åt alla
  9. YIMBY lämnar in yttrande om Program för Marieberg
  10. MP vill bygga 50.000 bostäder och 30.000 arbetsplatser på Bromma flygplats

Under året har vi med råge slagit vårt rekord i antal inlämnade yttranden. Tack vare flitig aktivitet i våra forum fick vi under året iväg inte mindre än 36 yttranden. Du vet väl att du själv kan engagera dig i det arbetet?

Årets största händelse var utan tvekan vår presentation av Lindhagen 2.0. Den 11 september presenterade vi vårt förslag för Stockholms framtida utveckling inför en överfull åhörarsal i ABF-huset. Planen gav stort genomslag i massmedia med ett stort uppslag i Dagens Nyheter och nyhetsinslag på ABC-nyheterna.Under året fyllde YIMBY också fem år. Det firade vi den 1 november med öl, mat och gott sällskap på klassiska Carmen på Tjärhovsgatan.

I början av året avslutade vi vår studiecirkel om Jane Jacobs epokgörande bok Den amerikanska storstadens liv och förfall som gick parallellt i alla Yimby-nätverk. Strax därefter tog vi oss an arkitekten Ola Anderssons oerhört angelägna bok Vykort från Utopia.

Trots bakslag som Mark- och miljödomstolens förbud mot att bygga städer i samband med slussenmålet känns det ändå överlag som att mycket är på rätt väg. Som stadsvän hade man flera skäl att glädja sig under året. Inte minst fortsatte många av våra politiker att visa en allt större vilja att sätta ned foten och kräva tät, levande blandstad med en intressant arkitektur, bland annat i Värtan.

Mycket finns dock kvar att göra, inte minst är stadens prissättningspolicy som nästan uteslutande utgår från vem som kan betala mest för marken någonting som behöver åtgärdas. Långsiktig kvalitet behöver få ett större genomslag.

Vi fick också veta att tunnelbanan kommer att byggas ut till Nacka. Frågan är förstås bara vilket årtioende det arbetet kommer igång... Dessutom kommer SL efter år av motsträvighet äntligen att utreda plattformsdörrar i tunnelbanan så att vi förhoppningsvis slipper riskera att ramla ner från överfulla perronger i framtiden.

Under året presenterades också den första rapporten från Tankesmedjan Levande staden som YIMBY har dragit igång tillsammans med jagvillhabostad.nu, SSCO, Fastighetsägarna och Sveriges byggindustrier.

Vi tackar för det gångna året och ser fram mot ett händelserikt 2013!

Gå med i YIMBY Stockholm
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Karl (8 Januari 2013 02:17):
Mycket bra jobb under året! En sak som jag har tänkt på är att det verkar som att ganska få av yttrandena publiceras på bloggen numera. Vore kul om detta kunde göras mer konsekvent så att även vi som inte kan läsa de slutna delarna av forumet kan ta del av arbetet.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter