Utskrift från www.yimby.se
....

YIMBY-priset 2015

 


YIMBY Stockholm vill uppmärksamma individer, företag, organisationer eller kommuner som kämpar för en bättre samhällsuppbyggnad.

Nu är det därför dags att utlysa en vinnare av YIMBY-priset till Albert Lindhagens minne!

Via våra medlemmar kommer en omröstning att hållas för att utse en person, företag, kommun eller organisation som särskilt utmärkt sig för att bidra till samhällsutvecklingen på ett särskilt positivt sätt.

Under vecka 41 (5-11 oktober 2015) kan medlemmarna i vår Facebooksgrupp Stockholm är inte Bullerbyn lämna in förslag på kandidater till priset. Klicka här för att komma direkt till nomineringssidan.
Den som inte har facebook kan också kommentera på detta blogginlägg, men endast kommentarer från inloggade användare räknas.

Därefter kommer priskommittén att utse en vinnare som proklameras söndagen den 15 november.
Prisutdelningen kommer sedan att ske och vinnaren presenteras här på bloggen.
Gå med i YIMBY Stockholm
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
+2
Jan Wiklund (6 Oktober 2015 09:15):
Tja... en person som har stridit för Yimby-idéer sen 1984 och som fortsätter med detta, både i sin yrkesverksamhet och i sina ideellt organiserade program ett par gånger varje termin för stadsbyggnadsintresserade, är ju Jerker Söderlind. Så det är mitt förslag.
 0
Martin Ekdahl (6 Oktober 2015 16:56):
Bra initiativ. Måste fundera på vem jag vill nominera. Skulle gärna vilja nominera en beslutsfattare, arkitekt eller byggherre för att de bygger stad. Kan dock inte komma på någon som helt gjort sig förtjänta av en sådan ära. Lite för mycket punkthus och lamellhus för att kallas stadsbyggande.
 0
Andreas Silow (8 Oktober 2015 11:16):
Skulle vilja nominera Oscar Engelbert, Oscar Properties, som förtjänstfullt visar att det går att bygga bra och snygg storstad med bra lönsamhet, även i rådande planeringsinfarkt.
 0
Martin Ekdahl (8 Oktober 2015 12:11):
Skulle vilja nominera Jönköpings stad som åter bygger stadsmässigt och inte är rädda för att frångå lådparadigmet. Vet att Jönköping inte ansvarar för byggandet i Stockholm. Men ingen speciell organisation (bortsett från Yimby då), arkitekt eller stockholmspolitiker har i mina ögon gjort sig förtjänta av detta års pris. Och om man kunde ge Obama Nobels fredspris för vad han förväntades göra för världsfreden så kan man väl ge Jönköping detta pris för att de utgör ett gott föredöme.
+1
Oscar Freyre (11 Oktober 2015 11:38):
Håller med om Oscar Properties (Oscar Engelbert) som kämpar tappert mot Stockholms byråkrater och höghusmotståndare och sticker verkligen ut bland dagens byggherrar! Så här sa han i Direktpress i somras:
"Stockholm Direkt har sökt flera tjänstemän på stadsbyggnadskontoret. Ingen har kunnat ge tydliga svar på vilken vikt man lägger vid Luftfartsverkets remissvar och vad det kan få för konsekvenser. Men klart är att detaljplanen för Norra tornen har vunnit laga kraft och att bygglovet nu håller på att tas fram.

Oscar Engelbert, vd och grundare av byggbolaget Oscar Properties som ska bygga Norra tornen, är inte orolig. Han har känt till Luftfartsverkets remissvar en tid och är helt inställd på att bygga enligt planerna: 35 våningar och 125 meter högt.

– Vi har läst det och kommunicerat med staden kring det. Vi kan bara utgå ifrån vad vi får veta av staden och det är att det inte finns några hinder för att börja bygga i höst, som vi tidigare sagt.

"Sänker inte tornen"

Oscar Engelbert har inget att säga om att Luftfartsverket och Bromma flygplats betraktar luftutrymmet kring Torsplan som deras intresse.

– Staden är vår motpart. Det är staden som sköter de här förhandlingarna och den ser inga hinder för oss börja bygga och att vi får bygglov, säger Oscar Engelbert.

Kan det bli aktuellt att sänka tornen från föreslagna 125 meter?

– Nej absolut inte. Vi har inga som helst planer på att sänka tornen. Vi säger det vi sa under pressträffen nyligen – vi börjar bygga under hösten, säger Oscar Engelbert."
OF
 0
Maha (11 Oktober 2015 14:44):
Skulle kunna döda för att på i the penthouse i en skyskrapa. Ruskigt trött på Sthlms flata image. Tack för att ni finns och hörs!

(inägg redigerat av admin, reklamlänk borttagen)
+1
Ragnar Lind (11 Oktober 2015 20:42):
Jag stödjer nomineringen av Jerker Söderlind. Se http:​/​/​www.​stadslivab.​se/​
+1
Oscar Freyre (11 Oktober 2015 21:09):
O.b.s Nomineringstråden på Facebooksgruppen "Stockholm är inte Bullerbyn" förlängs till torsdag kväll!
 0
Christian S (20 Oktober 2015 09:57):
Lite för tidigt att ge pris, kan bli bättre än nuvarande plan, vet ju inte utfall etc, men jag tycker sånt här är otroligt viktigt för att fixa miljonprogramsområden:

http:​/​/​stockholmprojekt.​blogspot.​se/​20​15/​10​/​hyppinge.​h.​.​
 0
Michael (11 April 2017 16:35):
Besöker Yimbys hemsida för första gången på nästan tio år och konstaterar att här har inget förändrats. Kärleken till härskararkitektur är sig lik, samma gnäll på de 98% av Stockholms befolkning som inte delar entusiasmen inför era pompösa byggfantasier och samma skribenter, nu tio år äldre men med samma enögda, pojkaktiga perspektiv.
 0
Jan Wiklund (19 April 2017 15:35):
Att tvinga folk att bo kvar hemma hos mamma för att man inte vill bygga alls, eller att tvinga på folk långa pendlingstider för att man bara vill bygga långt ut, må väl vara höjden av härskarmentalitet.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8649 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter