Utskrift från www.yimby.se
....

 > Allmänt

Missa inte Per Lindroos fotoutställning på Spårvägsmusset "Innan det är försent"....

Profilbild
Johan Eriksson
342 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
För alla kunskapstörstande, arkitekturintresserade och till alla som bara är allmänt nyfikna på ett Stockholm som förändrats kraftigt sedan 1960-talet rekommenderar jag varmt Per Lindroos fotoutställning "Innan det är försent" på Spårvägsmuseet. Per Lindroos tog i sina tidiga tonår unika bilder då han tex gick upp 04.30 för att få bra ljus på de smala oftast försvunna bakgatorna: http://sparvagsmuseet.sl.se/2011/01/23/innan-det-ar-for-sent-ny-fotoutstallning/

Mycket trevligt och lyckad vernissage i fredags och för mig personligen är Per Lindroos min stora själsfrände/andevän när det kommer till att kartlägga stadens rivna hus och förändrade kvarter och jag har skuld i det hela såtillvida att jag för några år sedan tryckte på för att Per skulle leta fram sina 6000(!) negativ ur gömmorna. Fem av bilderna på utställningen och många andra opublicerade bilder i Pers samling finns även med i mitt kommande bokprojekt om Södermalm på 60-talet innan rivningarna. En slags "stadsmiljöstatement" om man så vill som kommer ut i april, -återkommer kring detta senare....

Ta 2ans blåbuss till museets port (hållplats "Spårvägsmuseet") på Tegelviksgatan 22 och se bilderna i orginal, de bilder som ligger länkade stämmer inte med den färdiga utställningen och det betraktandet är inte samma upplevelse.

Välkomna!

 > Allmänt
Missa inte Per Lindroos fotoutställning på Spårvägsmusset "Innan det är försent"....

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter