Utskrift från www.yimby.se
....

 > Städer
 > Norrort

Nätverket Järvas Framtid

Jörgen Sundström
66 Inlägg
Ort: Stockholm och Malmö, Gick med: Oktober 2008
Nätverket Järvas Framtid driver en kampanj mot rivning av Scaft broar och upphöjning av Norgegatan till samma nivå som tvärgatorna. Ett tusental namnunderskrifter har samlats in. Visst är det sannolikt både unga och äldre som har skrivit på men en sak som slår mig när jag läser artikeln i DN är ändå:
De drivande personerna i Nätverket Järvas Framtid verkar bestå av pensionärer. Är det "jag var med i almstriden"-generationen som är i farten? Var är ungdomarna?

Men framför allt, vad kan det här innebära för framtiden? Kanske blir det lättare att genomföra den här typen av förändringar i stadsmiljön om 15-20 år. Kanske lite elakt sagt om nätverket men ett möjligt scenario.

Länk:
http://www.dn.se/sthlm/husbyborna-samlas-runt-gan..
Profilbild
Niklas Öhrström
2101 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Jag mejlade artikelförfattaren och nämnde ungeför dessa synpunkter, att det handlar om en "gräsrotsrörelse" som inte är något representativt snitt ur befolkningen.

Jag länkade även till vårt yttrande som tar upp en del av de negativa sidorna kring trafikseparation: http://www.yimby.se/material/yttranden/stockholm/..
__________________
När får vi se Lindhagen II?
Jan Wiklund
1107 Inlägg
Ort: Stockholm (Lidingö samt Limoux), Gick med: Februari 2008
Huruvida de är representativa vet varken du eller jag så det kan vi inte säga något om. Inriktningen vet vi dock - de arbetar för att Husbys extrema bilanpassning via SCAFT ska bestå. Jag känner några av dom till namn och rykte åtminstone, och jag tror det skulle slå hårt att påpeka detta, och påpeka vad SCAFT ställer till med.

Fast jag tror inte på att gräva ner sig i skyttegravar i det här fallet - bättre att öppna dialog och hitta sätt att tillgodose alla rimliga behov. Bejaka deras önskan att slippa hyreshöjningar pga upprustningar, samtidigt som man erbjuder bättre service genom fler lokaler och bättre åtkomlighet.
Senast ändrad 13 november 2011 11:05
Profilbild
Niklas Öhrström
2101 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Naturligtvis har jag inga siffror men jag såg ett av deras protokoll och såg att inga av namnen var utomnordiska. Själv har jag tidigare lånat en lägenhet på Nidarosgatan och konstaterat att utomnordiska namn utgör en klar majoritet (iallafall i det kvarteret). Därav min kanske förhastade slutsats. Men förmodligen stämmer den såvida inte segregeringen inom området skulle vara astronomisk.

Men visst ska man inte gräva ned sig i något skyttegravskrig. Jag tror dock inte de har hela bilden framför sig. Gissningvis gillar de aktiva i nätverket att det körs moped på gångvägarna. Men ser de sambandet att detta är en följd av just plansepareringen? Och en massa andra problem.

Men jag tror nog att det vore bra om fler (= bättre tvärsnitt) i området skulle engagera sig och att "Järvas framtid" inte skulle hålla i taktpinnen. Det finns nog en viss risk för att så ändå blir fallet med tanke på hur projektet "järvalyftet" tidigare sköttes och den misstro det födde.
__________________
När får vi se Lindhagen II?
Profilbild
Alf .
288 Inlägg
Ort: Wästra Aros, Gick med: Februari 2009
Hoppas det blir stadsgata i alla fall.
Senast ändrad 15 november 2011 12:23

 > Städer
 > Norrort
Nätverket Järvas Framtid

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8651 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.

@yimbysthlm på Twitter