Utskrift från www.yimby.se
....

 > Städer

Persikan 5

Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
Persikan 5 ser ovanligt bra ut. Men tyvärr så kan väl detta betyda att det nöts ned till något ointressant:

Bussdepåns nya läge är beslutat till kv Fredriksdal i västra Hammarby Sjöstad, intill Hammarby Värmeverk. En ny detaljplan för bussdepå, kontor och bostäder har tagits fram och byggnation av bussdepån påbörjades sommaren 2012. Byggtiden är dock lång, ca 4,5 år. Tidplanen för denna detaljplan är anpassad till detta förhållande, då verksamheten i kv Persikan inte kan avvecklas förrän den nya depån är färdigställd och tagen i drift.
Martin Kolk
528 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Juli 2010
Tycker det är trist att varje kvarter är en byggnad, bygd av en byggherre, i en stil. Liknar mest stora punkthus med ett hål i mittten (som vanligt i Stockholm). Kunde man inte pröva något nytt? Tätheten ser ju bra ut dock.
Senast ändrad 30 januari 2014 19:25
Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
Någon som vet varför kvarteret Hamnvakten byggdes så att Barnängsgatan klipptes av? Eller varför man inte ville låta katarina bangata gå hela vägen till hamnen?

Det området känns så misslyckat för mig.
Martin Singh-Blom
196 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Juli 2012
Christian S skrev:

Någon som vet varför kvarteret Hamnvakten byggdes så att Barnängsgatan klipptes av? Eller varför man inte ville låta katarina bangata gå hela vägen till hamnen?

Det området känns så misslyckat för mig.


Det var åttiotal. Arkitekt och planerarkårerna led fortfarande fullt ut av modernismens sjuka på den tiden. Jag skulle tro att tanken var att man skulle skapa tysta och lugna parkområden i de halvprivata ytor som bildades. Lummigt och så. Klamparen på Kungsholmen är ett annat liknande gigantkvarter från samma era som är helt beklämmande. Man får bara vara tacksam för att det byggdes så lite då.

Och ja Martin, visst hade det varit roligare om man hade brutit upp kvarteren, men jag måste säga att det är bra att man har lagt det på flera olika byggherrar i alla fall. Men i ett eventuellt yttrande får vi trycka på att dela upp byggrätterna. Så som man gjorde runt Årstafältet, med två byggherrar per kvarter, verkar vara ett utmärkt steg i rätt riktning.

 > Städer
Persikan 5

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter