Utskrift från www.yimby.se
....

 > Städer

På gång i Haninge kommun

Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
På senaste åren har de börjat öka täthet i bebyggelse nära handen station och centrumet, och det finns mer på gång: stockholmprojekt.blogspot.se/2014/02/soderbymalm-3462-mfl-najaden

Den här delen av handen var ett undernyttjat område man gått och väntat på att de skulle förbättra. Redan för ~10 år sedan så var det massor av outhyrda kontor i Najadenhuset. Planerna för najaden är förbättringar från nuvarande situation, men det vore trevligt om man kunde få till en större förändring.

Min tanke är att kapa mellanpartiet för att få två hus i rimligare yta, samt däcka över hela vägen ut till pendeltågstationen. Sedan bebygger man överdäckningen. Men tyvärr är ju det utanför detaljplanen, och troligtvis ett betydligt större ekonomiskt projekt.

Sedan ska de visst börja planera om Jordbro centrum: Jordbro planprogram snedbild, Jordbro planprogram. Det enda rätta de kan göra här är att flytta all centrumverksamhet till stationen och ersätta nuvarande centrum och jordbromalmsskolan med kvarter. Öppna en gata som förbinder moränvägen till lerstensvägen och led om bussar den vägen. Tyvärr även detta utanför plankartan.

 > Städer
På gång i Haninge kommun

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8649 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter