Utskrift från www.yimby.se
....

Årsta som naturreservat

Profilbild
Harald Enoksson
104 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: November 2011
Finns det en tråd om detta redan?

Jag tänkte om vi skulle fortsätta den här diskussionen lite mer internt: https://www.facebook.com/groups/yimbystockholm/10152373832176826/

Har vi en slags samsyn? Till exempel att platsen lämpar sig för skydd av något slag, men att kilarna in i bebyggelsen bör undantas för att inte i framtiden ligga i vägen för ett mer stadsmässigt Årsta?
Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
Wikin är ju rätt bra på att samla idéer. http:​/​/​yimby.​wikia.​com/​wiki/​Årsta listar Eriksdalsbron, en tanke jag känner igen från tidigare diskussioner. Det kan dock inte anses vara en idé som det är samsyn runt.

Lindhagenplan 2.0 är väl mer av ett tankeexperiment, men även här ser man väl främst möjligheten till en ytterligare bro, fast i ett stadsrutnät som är långt ifrån dagens. http:​/​/​s.​yimby.​se/​se/​774/​9b30​0​bc9-​fb8e-​11e1-​be27-​bc30​5.​.​
Profilbild
David Nylund
671 Inlägg
Ort: Stockholm (Liljeholmen), Gick med: April 2013
Jag är inte särskilt förtjust i reservatsplanerna; tycker helt enkelt inte att det är försvarbart med en tre kilometer lång skog i prima stadsutvecklingsläge. Årsta holmar förstår jag ännu mindre, de är ju fullkomligt stadsfrånvända och att ha ett reservat mitt i stan som bara är till för fåglarna... Nej tack.

Jag har den olustiga känslan att varje gammal markerserv som Stockholm har eller haft annekteras av de närboende som "deras" grönområde. Och jämte de närboende finns "grönkilsvurmarna" som oroar sig för artrikedomen i stadens parker - i ett land där 97 % av marken är obebyggd. Naturvårdare i lågskor.

Vik av parkmark (strandpark, skogspark, bergspark, whatnot), men gör det utifrån ett småskaligare perspektiv. Och vill folk ut i skogen på riktigt så missunnar jag dem inte det - jag är det regelbundet själv - men då kan man faktiskt förväntas orka masa sig utanför staden för den typen av upplevelse.
Christian S
653 Inlägg
, Gick med: November 2012
Jag är rätt okej med dessa naturreservat, men det är för att det som byggs som stad 2014 inte är den typ av stad jag vill ha. Hoppas att man kan det mycket bättre 2024 eller någon annan tidpunkt i framtiden. Idag verkar man inte ens får bygga stad om det blir så brant att man behöver trappor här och var i rutnätet. Lolwut lixom?
Anders Eriksson
73 Inlägg
, Gick med: Januari 2014
Skulle det inte kunna vara lättare att acceptera/bejaka dessa naturreservat, om det som byggs som stad 2014 just var den typ av stad som Yimby vill ha?

Årsta som naturreservat

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter