Utskrift från www.yimby.se
....

Releasefest av Ungbo torsdag 4/12

Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Nätverket jagvillhabostad.nu & Nyréns Arkitektkontor har tillsammans under året bedrivit ett forskningsprojekt kring ungas boende. Man har studerat ungas syn på boende och gjort studieresor till bl a Tokyo för att samla tips om yteffektivt byggande. På torsdags presenteras forskningsprojektet för bl a politiker, arkitekter & folk från byggbranschen. Och det bästa av allt: det är öppet för allmänheten!
Så ta er till Caffé Testolin på Kocksgatan 52, torsdag 4/12 från kl 18.30 för att höra de idéer och fakta man samlat på sig!
Profilbild
Theodor Adolfsson
277 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Januari 2008
Det kanske vore något, ja. Ska nog ta mig dit och se vad de har att komma med. De speciella ungdomsbostäder som det talats om hittills har ju inte varit mycket att hurra för ur urbanitetssynpunkt.

http://www.jagvillhabostad.nu/index.php?sid=1&pid=61&tid=787
Senast ändrad 2 december 2008 16:31
Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Nej, de verkar mest få små gräsplättar tilldelat sig, och det är ju inte så hett, trots att man inte har någon annanstans att bo. Fler borde gå dit ikväll, det är ett ypperligt tillfälle att diskutera en viktig fråga & höra vilka planer som finns för ungas boende i framtiden! (jagvillhabostad.nu brukar med unga mena msk:or i åldern 18-35 år)
Profilbild
Erika N
122 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Jag är nyss hemkommen från releasefesten och måste säga att det var ett fantastiskt forum för oss bostads- & byggnadsintresserade! Där fanns folk från branschen, från politiken & diverse intresseorganisationer. Theodor & jag blev intervjuade av Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra, vi stämde träff med en representant från Svensk Byggindustri samt knöt kontakter med arkitekter & inte minst jagvillhabostad.nu. Fler sådana forum behövs! Kanske kan det anordnas av oss nästa gång, kring ett annat tema?

Releasefest av Ungbo torsdag 4/12

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter