Utskrift från www.yimby.se
....

 > Allmänt

Brottslighet per invånare

Profilbild
Hans H
193 Inlägg
Ort: Göteborg, Gick med: Januari 2009
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2628744-klick..
Favorit i repris. En artikel i GP med karta som illustrerar vilka stadsdelar som har en förhållandevis stor dagsbefolkning och nattbefolkning i förhållande till hur många som är bosatta där.

Men det är inte det artikeln handlar om, utan den är en rapportering om brottslighet per invånare... vilket inte nödvändigtvis är relevant information på platser där få bor, men många vistas. Exempelvis är de allra mest brottsdrabbade områdena per invånare industriområden, mest på grund av att nästan ingen bor där.

Men jag gillar ändå kartan som jag tycker ger en indikation på att våra förorter inte är en total misär där man riskerar att bli rånad och misshandlad så fort man sätter sin fot där... vilket det ibland låter som att man riskerar bli. Utan statistiken tycker jag visar att det inte är så stor skillnad i brottslighet där mot andra ställen (dvs det är inga hårresande skillnader i brottslighet mellan områdena).

Men missförstå mig inte, jag tycker naturligtvis att förorter är platser som generellt sett fungerar mycket dåligt, men bara inte på grund av eventuell risk för att drabbas av brott där.
Senast ändrad 16 februari 2015 20:59

 > Allmänt
Brottslighet per invånare

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter