Utskrift från www.yimby.se
....

 > Städer

Infracity Väst (Område vid Breddens trafikplats)

Andreas Samuelsson
4 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Jag vet inte om det här har tagits upp förut eller hur det påverkas av finanskrisen, någon som vet mer?
http://www.sollentuna.se/mod/boendebyggande/aktue..
Profilbild
Niklas Öhrström
2101 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Bor rätt så nära Infra City.
Visst är det lyxigt att ha så mycket inpå knuten, men området gör mig ändå mest deprimerad.

Det är en ensam enklav helt separerad från något bostadsområde. Det ligger uselt till kollektivtrafikmässigt. Det vänder sig helt till biltrafiken på E4:an medan det spottar på de boende i intilliggande områden. Det finns inga bostäder, så efter ett visst klockslag samt en del helger är där helt dött. Från första början skulle man istället lagt det mellan E4:an och järnvägen så att andra än bilister skulle kunna utnyttja området.

Idag består området av två delar: Det stora Infra City Öst (öster om E4:an), samt det mindre Infra City Väst (väster om E4:an). För att ta sig däremellan är bil (i stort sett) ett krav. Nu ser det ut som det ska byggas en bro, vilket är bra.

Skulle gärna se att man gjorde mer för att bättre integrera Infra City med intilliggande områden såsom Rotsunda Gård, Bollstanäs, Johannesdal och Ekebo. En komplicerande faktor är säkert att det ligger i skarven mellan två kommuner. Varför ska Sollentuna kommun satsa pengar på att Infra City väst (ligger i Sollentuna kommun) bättre integreras med det intilliggande Ekebo (Upplands Väsby). Varför ska Upplands Väsby kommun satsa pengar på att bättre integrera Infra City Öst (i Väsby) med Rotsunda gård (i Sollentuna). Här krävs ett samarbete mellan kommunerna.
__________________
När får vi se Lindhagen II?
Andreas Samuelsson
4 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2008
Jo jag håller med, har åkt förbi och igenom där någon gång och det var inte värst upplyftande, som du skriver så tycker också jag att det är synd att det ligger så isolerat och att man nu vid utvidgningen/utbyggnaden inte inkluderar bostäder eller försöker bygga ihop med intilliggande områden. En placering mellan E4:an och järnvägen från början tror jag också hade varit mycket bättre och på så sätt försöka integrera det mer med centrala Upplands Väsby. Det vore bra om de båda kommunerna kunde samarbeta och försöka integrera både Infra City Öst och Väst bättre med intilliggande bebyggelse.

 > Städer
Infracity Väst (Område vid Breddens trafikplats)

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8637 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
21 April 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter