Utskrift från www.yimby.se
....

 > Infrastruktur
 > Övrigt

Nya broar i Stockholm

Profilbild
Theodor Adolfsson
277 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Januari 2008
Vad har ni för förslag på broar som behöver byggas i Stockholm? Jag börjar med att föreslå en bro mellan Skeppsholmen och Gamla Stan/Slussen samt en mellan Sjöstaden och Södermalm, ungefär där färjan går nu. Jag tänker mig främst gång- och cykelbroar här, men i det senare fallet går det väl även att tänka sig att köra spårvagn och bussar på bron.
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Gamla Lidingöbron är väl inte i sådär superbra skick heller? Fast den räcker det nog med att rusta upp. Men jag tänker på en modernisering av lidingöbanan samt en sammankoppling med den tänkta dragningen av innerstadspårvägen upp till Ropsten då. En bro mellan Södermalm och HS måste definitivt till! Jag tänker mig en kollektivtrafik(spårväg o buss)/gång och cykelbro.
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/

Senast ändrad 19 juli 2008 18:22
Profilbild
Tore Kullgren
973 Inlägg
Ort: Lidingö, Gick med: Mars 2008
Man skulle kunna bygga broar till Fågelön och Kungshatt, för att göra de användbara som friluftsområden året om. Öarna skule i så fall överföras från Ekerö till Stockholms kommun.

Detta anknyter förstås till frågan om Förbifart Stockholm. Jag tycker som sagt att om den ska byggas alls, så bör den löpa över Fågelön och Kärsön i markläge. I det fallet kan man dra väg 261 över Fågelön och Kungshatt och förbjuda obehörig biltrafik på hela Lovön.
__________________
We shape our buildings, and afterwards our buildings shape us. / Winston Churchill
Jag hade förut signaturen H G.

Senast ändrad 20 juli 2008 14:08
Profilbild
Daniel Jonsson
144 Inlägg
Ort: Stockholm (Enskede), Gick med: Februari 2008
Jag brukar sakna en lägre gång/cykel-förbindelse mellan Hornstulls/Bergsunds Strand ("Street") och kajen på Liljeholmssidan utan att passera Liljeholmsbron, särskilt med tanke på snacket om att knacka ner det där industriområdet och bygga ett lättsålt neofunkisbostadsområde som vi alla älskar på platsen. Där går ju dock en stor farled, så det känns inte helt realistiskt.

Det vore också kul om man kunde fixa en bro mellan Reimersholme och Långholmen nära Långholmens västra udde.
Nima Djohari-Taimouri

Ort: Stockholm, Gick med: Juli 2008
Jag håller med om att det behövs bro i Hammarby Sjöstad, men jag tänker mig ett annat alternativ där man istället byggar två broar.

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.


Den ena går över Hammarbykanalen mellan Heliosgatan (alt. Kryssargatan) och Tullgårdsgatan, och den andra i områdets nordöstra del över kanalen upp till Nackagatan.

Anledningen till denna lösning är att broarna behövs för att få ett trafikflöde (gång, bus, bil, cykel). En bro i samma sträcka som färjan skulle bara ersätta ett trafikflöde med ett annat (av högre densitet visserligen), och det den södra delen av Sjöstaden behöver är ju mycket mer trafik än idag för att området inte ska förfalla och bli "dött".
Där blir just dragningen av dessa två separata broar central. Jag tror nog att just dessa två "ändar" av sjöstan riskerar att bli döa om man inte direktinjicerar dom med lite trafikpuls.
Man måste också ta hänsyn till att broar i området kommer att behöva vara uppfällbara på något sätt, och detta skulle lösa sig på ett mycket mer praktiskt och estetiskt sätt om man gjorde det i två broar som går rakt över en kanal istället för snett över en sjö. Dessutom så skulle det innebära att flödet inte skulle behöva strypas då man kan öppna en bro i taget då ett fartyg ska igenom.

Den första bron bör också kompletteras med dragningen av en ny gata från Tullgårdsgatan upp till Vintertullstorget och Katarina Bangata, då får förutsättningarna till en direktinjicering av trafik...
Senast ändrad 4 augusti 2008 22:27
Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Nima:
Jag redigerade ditt inlägg så bilden kom direkt på sidan istället för en länk.
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/
Henrik Nilsson
30 Inlägg
Ort: Solna, Gick med: Augusti 2008
Bara lite idéer det är inte säkert att dem är bra:

När det s.k. "permanenta provisoriet" Strömbron behöver renoveras eller bytas ut så bör den ges en mer "estetisk" formgivning.

Jag skulle vilja se något i stil med Pontevecchio eller den i branden förstörda London bridge någonstans i stan t.ex. mellan Norrmalm och Kungsholmen.

Den kände brobyggaren Gustav Lindenthal föreslog en mycket stor bro mellan Weehawken (NJ) och Midtown Manhattan (NY) vid 57th Street. Arkitekten Hugh Ferris föreslog om jag förstått rätt att göra bro pylonerna till skyskrapor. Något sådant kanske vi kan bygga t.ex. mellan Loudden och Klippan mellan Larsbergsvägen och Brostuguvägen på Lidingö alldeles intill Dalénum.

Illustration av ”skyskrapepylonen” på skyscraperpage.com:
http://skyscraperpage.com/cities/?build..

 > Infrastruktur
 > Övrigt
Nya broar i Stockholm

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8651 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.

@yimbysthlm på Twitter