Utskrift från www.yimby.se
....

Sjöstadsporten

Profilbild
Anders Gardebring
3334 Inlägg
Ort: Stockholm (Vasastan), Gick med: September 2007
Nytt område under uppförande i Hammarby Sjöstad.
För första gången verkar det också inkludera ett fåtal något högre byggnader. Det applåderar vi , även om det fortfarande är för glest överlag.

What's up here? Inte så värst stad..


Hotell:


http://www.stockholm.se/Fristaende-webb..
__________________
Original YIMBY
Hemsida: http://gardebring.com/
Albin Törnberg
52 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Maj 2008
Ovanligt att se bilder som den näst sista, där träden saknar löv och himlen är grå. Det är ju sånt man måste planera för här i sverige, men på alla skisser och renderingar utgår ju från solkustklimat...

Jag förstår inte varför hammarby sjöstad ska innehålla såna enorma tomma ytor, det är nästan värre än miljonprogramförorterna. Hemskt ocharmigt.
Johan Sköld
3 Inlägg
Ort: Eskilstuna, Gick med: Juli 2008
ser ut som om arkitekterna har spelat tetris just innan de ritade upp denna plan. . fasaderna är klädda utav tråkiga grå fyrkanter.
Fredrik Reinius
1 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: September 2008
De började bygga för ett tag sedan och har kommit igång ordentligt nu:Större bild: http://www.flickr.com/photos/30468211@N..
__________________
Staffan Söderhäll
43 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: September 2008
På det stora hela tycker jag som bott i HS med utsikt mot Hammarbybacken i drygt två år att det visst är charmigt. Kan inte en stad få se ut på lite olika sätt? Allt behöver ju inte vara Vasastan - jag har bott där också och trivts bra men inte är det säkskilt charmigt. Sen finns det ju klara planeringsmissar som att lägga en skola med matbespisning (fast det heter väl inte så nu för tiden)som vetter mot Luma med ett av sjöstadens bästa skyltlägen. Å andra sidan går det (nästan) inte att stanna med bil där. Och trafiklösningen vid Luma ska vi bara inte tala om. Kan inte någon vettig planerare rita om eländet så att vi slipper alla närsituationer bil/spårvagn.
Kan fö någon förklara för mig varför signalerna när spårvagnen kommer ska visa gult sken. klart som fn att man inte stannar. Stockholms bilister är präglade att öka farten för att hinna över på gult. Rött ska det förstås vara. Men det står väl i någon järnvägslag från 1860.
Profilbild
Daniel Jonsson
144 Inlägg
Ort: Stockholm (Enskede), Gick med: Februari 2008
Det här med signalerna i sjöstan, jag har aldrig riktigt förstått varför det är ett så stort problem.

När man kör bil bör man tänka till och se sig för innan man korsar någon annans körfält, t ex bussfil, cykelfält, trottoar, övergångsställe, spårvägsspår, mötande trafiks körfält när man svänger vänster etc. Inga konstigheter egentligen. Spår i gatan bör också vara ett varningstecken att en spårvagn kan dyka upp. När det låter pling-pling-pling och blinkar gult likaså. Spårvagnar är jättestora och lätta att se.

Jag ifrågasätter ju inte att det ÄR ett stort problem, jag förstår bara inte varför det är det just där. Jag tycker aldrig att man hör folk i Liljeholmen eller Gröndal ha samma problem och gulblink duger vid såväl Djurgårdsbron som Nybroplan.

Felet kan vara något annat än färgen, tänker jag mig. Kanske är det för att gatulivet är så dåligt att bilisterna inte uppfattar att det är en stad än? Kanske kommer tågen ur nån konstig vinkel?
Senast ändrad 6 april 2009 23:13

Sjöstadsporten

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter