Utskrift från www.yimby.se
....

 > Allmänt

De olika områdena i Stockholms län.

Profilbild
Mattias Woldu
63 Inlägg
Ort: Stockholm (Bagarmossen), Gick med: Juli 2009
Vad karaktäriserar de olika områdena i Stockholm? Låt oss göra en liten lista av allt från små delar av en stadsdel till hela kommuner. Jag kan väl börja.

Telefonplan:
I och med att konstfack finns där så har området börja få en prägel som det nya konstnärshangoutet. Kan Telefonplan ta över en del av Söders konstärsstadstitel?
Absolut. Inte minst på grund av att människor som jobbar med konst i olika former sällan har särskilt feta inkomster. Telefonplans läge, nära stan men ändå tillräckligt långt ifrån för att det inte ska kosta för mycket att bo där, är ypperligt.

Jag jobbade som musikproducent i många år på 90-talet, och Telefonplan med omnejd var redan då en av de absolut vanligaste hemvisterna för folk i musikbranschen. Dels för att det gick att köpa svarta hyresrätter relativt billigt där, dels för att bostadsrätterna gick till rena vrakpriserna jämfört med city. Och så var det inget förortsghetto, och det tog bara 10-12 minuter med t-banan in till city. Klockrent.
Martin Danell
232 Inlägg
Ort: Stockholm (Sofo), Gick med: Augusti 2009
Fast det behövs nog isåfall lite fler lokaler i Telefonplan lämpade för Galleri- eller Ateljeverksamhet. Oavsett var konstnärerna har råd att bo behöver nog Gallerierna ligga där det finns dels lokaler och dels Söndagsflanörer, t.ex Hornsgatspuckeln.
__________________
Jag har en användare hos Yimby för att jag sympatiserar med delar av Yimbys åsikter och tycker om att diskutera stadsplanering.
Profilbild
Gustav Svärd
721 Inlägg
Ort: Stockholm (Bandhagen), Gick med: Oktober 2007
Kista är mest känt för IT och har om vi räknar allt som ett område nästan allt vad innerstan har, dock är uppdelningen av funktionerna avsiktligen strikt. Vid/under tunnelbanestationen är vi centrum ("Kista Galleria"). Här finns nästan alla butiker och en stor del av den övriga servicen. Sydväst om tunnelbanevidukterna finner vi bostadsområdet som har tre delar: betongen, radhusen och Ärvinge. Alla har i princip bara återvändsgränder och den förstnämnda är helt planskild (det finns ett övergångsställe på en bussgata). Nordost om tunnelbaneviadukterna finns Industriområdet. Inte så mycket industri kvar, mestadels kontor och universitet. Det är i princip bara här som nya planer föreslås/byggs - här finns inget nämnvärt motstånd mot byggplaner och stora visioner.

Kista: IT-staden med stor mode-galleria. Och ett bostadsområde som kan räknas som Järvafältets Östermalm.
__________________
Medlem sedan starten 2007.
Talesperson för nätverket YIMBY Stockholm

 > Allmänt
De olika områdena i Stockholms län.

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8632 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Hjälp! Jag håller på att bli en Nimby!
8 Oktober 2020 19:07 av Trevor Bower
Politikerveckan Järva
8 Oktober 2020 19:06 av Trevor Bower
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter