Utskrift från www.yimby.se
....

 > Allmänt

Uppvärmning av idrottsanläggningar

Andreas Nilsson
1 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Februari 2010
Hej,

Läste en artikel idag i Aftonbladet där kultur och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) uttalar sig om besparingar för att nå miljömål.

Konstgräsplaner med värmeslingor har stängts av för att det är onödigt att spela fotboll på vintern, i förlängningen tycker hon att det är slöseri att kyla ishallar på sommaren.

Vet inte om det ryms inom yimby, men en levande stad för mig är en stad som kan tillhandahålla idrottsanläggningar som står emot vädrets makter.

Varför har vi isåfall en massa simhallar när det går alldeles utmärkt att simma i närmsta sjö på sommaren? Jag spelar innebandy och i vår hall har de dragit ner värmen så det är svinkallt, ett led i besparingskraven.

Är jag ensam om att tycka att miljötänkandet gått överstyr och att man angriper problemet från helt fel håll? Vill inte göra inlägget politiskt men vad är det som händer med folkpartiet egentligen?
Joel Wennström
13 Inlägg
Ort: Stockholm (Norra Djurgården), Gick med: September 2008
Håller med dig!
Vår lokala konstgräsplan är uppvärmningsbar, men används inte. I det här fallet handlar det i första hand om uppvärmningskostnaderna. Skulle gissa att Sjöstedts förslag i huvudsak också handlar om att minska de stora utgifterna för uppvärming/kylning av anläggningarna. Men att hon istället använder miljönproblemet som ett argument att göra detta.

Däremot tycker jag det är helt ok att sänka temperaturen i idrottshallarna. Efter tjugo minuters innebandy i högt tempo finns det knappt en idrottshall i världen som är för kall

 > Allmänt
Uppvärmning av idrottsanläggningar

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8632 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Hjälp! Jag håller på att bli en Nimby!
8 Oktober 2020 19:07 av Trevor Bower
Politikerveckan Järva
8 Oktober 2020 19:06 av Trevor Bower
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter