Utskrift från www.yimby.se
....

 > Städer

ny vision för klara

Per J
29 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: September 2008
http://pocket.moderaterna.net/alvendal/?p=238#more-238
Profilbild
Niklas Öhrström
2101 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Lite kommentarer till visionen:

Intressant att de visar var cykelparkeringarna ska vara. Denna typ av planering borde komma i ett betydligt senare skede.

Vad gäller centralbrons övergång till Herkules- och Vattugatan borde man redan nu dra ner dem i tunnel och dra dem rakt under dessa gator som då får bli riktiga gator. Eller är tunnebanan ivägen?
__________________
När får vi se Lindhagen II?
Profilbild
Patric Nilsson
510 Inlägg
, Gick med: Januari 2008
Gillade mycket, men det är tydligt att vi närmar oss valet, för plötsligt är även moderaterna livrädda för höga hus, och jag tycker nog att ett och annat sådant hade funkat väl längs Kungsgatan mot Kungsholmen, och precis över spåren i närheten av Stockholm Waterfront.

När jag ser på bilderna för strandpromenaden längs Klara Sjö så ser det jättebra ut, förutom det att det behövs mer än caféer och restauranger längs promenaden, det behövs också gallerier och butiker. Något som också behövs i det stora kvarter mellan Klarabergsviadukten och Kungsgatan, där de visar bottenvåningen som en ren glasfasad med texten Stockholms Centralstation. Det är möjligt att butiker är tänkta att finnas inne i stationen. Men det behöver vara butiker med separat ingång från gatan också.

Trevligt med småskaliga kvarter vid Tegelbacken, tycker dock att dessa kunde ligga närmre vattnet och dölja mer av spår/bil brons infart till Norrmalm. Sedan saknar jag en byggnad nere vid kajen och en på andra sidan Hantverkargatan mot Stockholm Waterfront. Jag skulle också gärna vilja dölja centralbron och tåbron ytterliggare genom att placera en byggnad snett över Sheraton mot vattnet. Dessa tre byggnader skulle i bottenplanet innehålla verksamheter så att vad som nu är en ganska tråkig transportsträcka från Sheraton till Stadshuset kan livas upp lite. Skulle också se att vi får backar istället för trappor upp till de kvarter som skall ligga ovanpå tåg&bil broarna, typ Hornsgatspuckeln. Har också i min rev. lagt till en obelisk på torget som bildar slutet på Vasagatan.

Original Moderaterna:

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.Mitt förslag:

Bilden visas nedskalad. Klicka på bilden för att se den i fullstorlek.

__________________
http://news.chictribute.com/#post103

Senast ändrad 24 juni 2010 12:34

 > Städer
ny vision för klara

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter