Utskrift från www.yimby.se
....

Prisutdelning i idétävlingen Hemuppgiften

Hemuppgiften är en idétävling för att lyfta frågan om bostadsbristen bland unga och presentera nya sätt att se på byggande och boende ur unga vuxnas perspektiv.

Idétävlingen har fått ett stort stöd från byggherrar, byggare, arkitekter och bostadsbyggandets övriga intressenter. Till juryns förfogande står 150 000 kronor att fördela till bästa förslag. Vinnaren garanteras minst 50 000 kronor.

ArkitektStudenterna, jagvillhabostad.nu, Sveriges Arkitekter och Sveriges Byggindustrier står tillsammans med 14 medarrangörer bakom tävlingen som sysselsatt landets arkitektstudenter under våren 2010. Juryn, under ledning av SABO:s VD Kurt Eliasson, har ett tufft jobb med många fantastiska idéer att bedöma.

Tisdagen den 6 juli klockan 17:00 är det dags att presentera förslagen som visar vägen för hur vi löser bostadsbristen för unga vuxna. Välkomna att inspireras och fira vinnarna med oss!

Enklare förtäring serveras från 16:00. Antalet platser är begränsat - o.s.a. snarast (senast 28 juni) till kansli@arkitekt.se!

Facebook-event.

Datum och tid: 6 Juli 2010 17:00 - 20:00
Plats: Wisby Strand Konferens, Strandvägen 4
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter