Utskrift från www.yimby.se
....

Vägen till hållbar mobilitet

Arrangör: Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Dag: 5/7 2011 17:00 - 18:30
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Infrastruktur, Kommunikationer
Plats: PayEx Tryckeri, Mellangatan 9
 
 
 
Sammanfattning

Vid detta seminarium diskuteras de utmaningar transportsektorn står inför. Det handlar om klimatet, miljön, EU och globaliseringen. IVA-projektet Transport 2030 redovisar de åtgärder som måste till för att vi inte ska köra fel på vägen mot hållbar mobilitet.

Beskrivning

Vid detta seminarium presenteras de utmaningar transportsektorn står inför. Det handlar om klimatet, miljön, EU och globaliseringen. IVA-projektet Transport 2030 redovisar de åtgärder som måste till för att vi inte ska köra fel på vägen mot hållbar mobilitet. En av de viktigaste insatserna som kan göras är att öka samordningen inom den svenska transportsektorn och här redovisar projektet ett konkret förslag på hur detta kan åstadkommas. 17:00 Välkommen till seminariet, Björn O. Nilsson, vd Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien Behoven och utmaningarna för transportsektorn, Jonas Sundberg, huvudprojektledare Transport 2030 Forum för strategisk utveckling, Urban Karlström 18:00 Paneldebatt Medverkande: Pia Kinhult, regionråd i Region Skåne, Mikael Stöhr, vd Green Cargo, Jan-Eric Sundgren, direktör AB Volvo, Gunnar Malm, generaldirektör Trafikverket, Charlotte Brogren, generaldirektör VINNOVA.

Medverkande:
 
Björn O Nilsson, vd, Kungl Ingenjörsvetenskapsakademien. Jonas Sundberg, huvudprojektledare Transport 2030. Urban Karlström. Pia Kinhult, regionråd, Region Skåne. Mikael Stöhr, vd, Green Cargo. Jan-Eric Sundgren, direktör, AB Volvo. Gunnar Malm, generaldirektör, Trafikverket. Charlotte Brogren, generaldirektör, VINNOVA.

Mer information.

Datum och tid: 5 Juli 2011 17:00 - 18:30
Plats: PayEx Tryckeri, Mellangatan 9
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter