Utskrift från www.yimby.se
....

Kvalitet och effektivitet i bostadsbyggandet

 

Dag: 8/7 2011 13:30 - 16:00
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Byggande

Plats: Länsstyrelsens trädgård, Strandgatan 1

 
Platsbeskrivning: Residensets trädgård
 
Sammanfattning

Samhällsbyggnadssektorns aktörer har gemensamt initierat ett utvecklingsprojekt med visionen ”Ett hållbart samhällsbyggande i Världsklass”. Målsättningen är en mätbar förbättring av effektiviteten och produktiviteten inom byggsektorn. Seminariet inleds med föreläsning och avslutas med paneldebatt.

Beskrivning

Samhällsbyggnadssektorns aktörer har gemensamt initierat utvecklingsprojekt med visionen ”Ett hållbart samhällsbyggande i Världsklass”. Projektet ska bidra till ett att samhällsmedborgarnas önskemål om att funktion och säkerhet förverkligas genom en bygg- och förvaltningsprocess som ger prisvärda produkter sett ur ett livscykelperspektiv och som samtidigt uppfyller kraven på miljöhänsyn, resurshushållning och socialt ansvarstagande. Målsättningen är att projektet ska medföra att en tydlig och mätbar förbättring av effektiviteten och produktiviteten inom byggsektorn. Seminariet inleds med en presentation av projektet i föreläsningsform och avslutas med en paneldebatt.

Medverkande:
Ulf Perbo, Socialdepartement. Cecilia Schelin Seidegård, Gotlands län. Mats Björs, Byggherrarna. Reinhold Lennebo, Fastighetsägarna. Monica Björk, Byggmaterialindustrierna. Bertil Rignäs, SABO:s byggherregrupp. Nikolaj Tolstoy, Boverket. Lena Wästfelt, Svenska Teknik&Designföretagen. Ola Månsson, Sv Byggindustier. Kjell Jansson, Besquab. Danielle Zachrisson, jagvillhabostadnu. Daniel Liljeberg, Villaägarna. mfl.

Mer information.

Datum och tid: 8 Juli 2011 13:30 - 16:00
Plats: Länsstyrelsens trädgård, Strandgatan 1
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter