Utskrift från www.yimby.se
....

Den hållbara staden

Arrangör: Samspråk i Almedalen, ett samarrangemang mellan FAS, Formas, Riksbankens Jubileumsfond och Vetenskapsrådet
Dag: 4/7 2011 13:00 - 13:45
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Byggande,Forskning
Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbrom

 

Sammanfattning

I den nya stadsbilden planeras boendet vara "miljövänligt". Medborgarna förväntas ta ett stort individuellt ansvar, men gör det någon skillnad? Ska politiker och beslutsfattare styra folks liv? Vad visar forskningen? Lyssna till och delta i diskussioner mellan forskare och politiker i SAMspråk.

Beskrivning

I den nya stadsbilden planeras boendet vara "miljövänligt". Medborgarna förväntas ta ett stort individuellt ansvar, men gör det någon skillnad? Ska politiker och beslutsfattare styra folks liv? Vad visar forskningen? Ett samtal mellan arkitekten Jerker Söderlind, Henrik Nolmark från Mistra Urban Futures och politikern Lari Pitkä-Kangas (MP) kring om och hur man kan bygga hållbara städer i framtiden. Lyssna till och delta i diskussioner mellan forskare och politiker. I SAMspråk möts forskare och politiker under två dagar för att samtala kring viktiga samhällsfrågor. Moderator är journalisten Ulrika Knutson. SAMspråk är ett samarbete mellan Sveriges största finansiärer inom humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning — FAS, Formas, Riksbankens Jubileumsfond och Vetenskapsrådet.

Medverkande:
 
Jerker Söderlind, forskare, Kungliga Tekniska Högskolan. Henrik Nolmark, forskare, Mistra Urban Futures. Lari Pitkä-Kangas, politiker, Miljöpartiet. Moderator, Ulrika Knutson.

Mer information.

Datum och tid: 4 Juli 2011 13:00 - 13:45
Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter