Utskrift från www.yimby.se
....

Oslo + Stockholm = sant?

Arrangör: Regionförbundet Örebro Län
Dag: 5/7 2011 11:10 - 12:15
Typ av evenemang: Seminarium & mingel
Ämnesområde: Infrastruktur

Plats: Strand Hotel, Strandgatan 34

Platsbeskrivning: Gillet
 
Sammanfattning

Oslo och Stockholm har starka och växande relationer i näringsliv, akademi och ekonomi. Hur kan vi skapa en rörlighet och samtidigt medverka till en hållbar utveckling? Paneldebatt med nyckelpersoner inom politik, näringsliv, akademi och organisationer medverkar.

Beskrivning

Oslo och Stockholm har starka och växande relationer i näringsliv, akademi och ekonomi. Färsk rapport som tagits fram gemensamt av Mälardalsrådet och Osloregionen visar överraskande höga siffror för såväl resande som affärer, ekonomi, samverkan och samägande inom näringslivet. Nu drar vi en lans för snabb och hållbar och rörlighet i stråket mellan dessa metropoler med fokus på järnväg. Tillväxtstråket mellan dessa två av Nordens huvudstäder kopplar även samman starka regionala nodstäder som Karlstad, Örebro Västerås och Eskilstuna med egna omland. Seminariet tar upp rörligheten i stråket med fokus på den pågående Norska Höghastighetsutredningen som ska vara klar i februari 2012. Kunskapsmässigt kommer läget att förändras de närmaste åren när kapacitetsutredning genomförs samtidigt i Sverige. Kunskaperna behövs inför kommande revideringar av Norges och Sveriges nationella Inftastrukturplaner.

Medverkande:
 
Irén Lejegren, regionråd, Regionförbundet Örebro Län. Malin Löfsjögård, riksdagsledamot, Riksdagens Trafikutskott. Börje Wredén, regionplanerare, Stockholms läns landstings Regionplanekontor/Mälardalsrådet. Björn Bryne, senioringenjör, Railconsult AS Norge. Oskar Fröidh, forskare, KTH Trafik och Logistik. Tomas Riste, regionråd, Regionförbundet Värmland. Moderator, Camilla Dahlström regionchef, Vectura Consulting AB Karlstad.

Mer information.
Datum och tid: 5 Juli 2011 11:10 - 12:15
Plats: Gillet, Strand Hotel, Strandgatan 34
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström
Vega station
1 Mars 2020 18:01 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter