Utskrift från www.yimby.se
....

Kollektivtrafikens varumärke

Arrangör: Västsvenska Handelskammaren
Dag: 6/7 2011 10:00 - 11:30
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Infrastruktur
Plats: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5
 
Platsbeskrivning: E22

 

Sammanfattning

På ett seminarium arrangerat av Västsvenska Handelskammaren och Prospero Technology Management diskuteras hur kollektivtrafikens image kan stärkas, och hur olika parter kan bidra till detta.

Beskrivning

Tillväxten i Sverige är beroende av bra kommunikationer. En hållbar utveckling kräver att fler människor åker kollektivt till jobbet. Kollektivtrafiken har målsättningen att fördubbla andelen resenärer jämfört med privatbilism genom nya reseprodukter och effektivisering. Utmaningen att få fler att välja åka kollektivt försvåras väsentligt av kollektivtrafikens svaga image. Denna förstärks ytterligare genom medias negativa publicitet. På ett seminarium arrangerat av Prospero Technology Management och Västsvenska Handelskammaren diskuteras hur kollektivtrafikens image kan stärkas, och hur olika parter kan bidra till detta.

Medverkande:
Charlotte Wäreborn Schultz, vd, Svensk Kollektivtrafik. Åsa Rönnbäck, forskare, Chalmers Tekniska Högskola. Lotta Finstorp (M), riksdagsledamot, trafikutskottet. Ann Marie Åsheden, journalist. Tony Leidenkrantz, VD, Leidenkrantz & partners. Folke Bergqvist, moderator, Prospero Technology Management.

Mer information

Datum och tid: 6 Juli 2011 10:00 - 11:30
Plats: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström
Vega station
1 Mars 2020 18:01 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter