Utskrift från www.yimby.se
....

Miljonprogrammet 2015 - hur löser vi den nya bostadskrisen?

Arrangör: Trä- och Möbelföretagen (TMF)
Dag: 5/7 2011 10:15 - 12:00
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Byggande
Plats: Clematis, Strandgatan 20
 
 
 
Sammanfattning

Miljonprogrammet byggdes för att de stora ålderskullarna från 40-talet skulle kunna flytta hemifrån. Detta liknar situationen som uppstått när de stora kullarna från slutet av 80-talet och början på 90-talet ska göra intåg på bostadsmarknaden. Hur löser vi den nya bostadskrisen?

Beskrivning

Miljonprogrammet byggdes för att de stora ålderskullarna från 40-talet skulle kunna flytta hemifrån. Detta liknar situationen som uppstått nu när de stora kullarna från slutet av 80-talet och början på 90-talet ska göra intåg på bostadsmarknaden. Hur löser vi den nya bostadskrisen? Hur skapar vi de bästa förutsättningarna för bostadsbyggande och miljonprogrammet? Vilka hinder finns för bostadsbyggande? Hur kan dessa tas bort? Och vilka möjligheter finns? Trä- och Möbelföretagen följer upp förra årets seminarium med ett alltid aktuellt ämne.

Medverkande:
 
Ulf Perbo, statssekreterare, Socialdepartementet. Ilmar Reepalu (s), ordförande/kommunstyrelsen, Malmö Stad. Magnus Andersson (c), ledamot/kommunfullmäktige, Solna Stad. Erik Slottner (kd), ledamot/kommunfullmäktige, Stockholm Stad. Tomas Ringdahl, vd, LB-Hus. Representanter, politiska ungdomsförbund. Representant, Jagvillhabostadnu. Daniel Wennick, chef Bygga, TMF. Moderator, Nicklas Mattsson, Svenskt Näringsliv.

Mer information.

Datum och tid: 5 Juli 2011 10:15 - 12:00
Plats: Clematis, Strandgatan 20
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter