Utskrift från www.yimby.se
....

Om ett halvår skrivs historia i kollektivtrafiken!

Arrangör: Svensk Kollektivtrafik. Branschföreningen Tågoperatörerna, Svenska Taxiförbundet, Bussbranschens Riksförbund
Dag: 4/7 2011 13:00 - 14:30
Typ av evenemang: Debatt
Ämnesområde: Kommunikationer
Plats: Krukmakarens hus, Mellangatan 21
 
Platsbeskrivning: Oscarssalen
 

Sammanfattning

2012 avregleras kollektivtrafiken helt. Trafikföretag får erbjuda alternativa resval i lokal och regional trafik. Kommer resenärerna bli fler och nöjdare? Infrias regeringens intentioner om en kundinriktad kollektivtrafik? Debatt med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Beskrivning

Den 1 januari 2012 avregleras den sista delen av kollektivtrafiken. Då är det fritt fram för buss-, tåg- och taxioperatörer att erbjuda egna, alternativa resmöjligheter även i den lokala och regionala kollektivtrafiken. Kommer resenärerna bli fler och nöjdare? Kommer regeringens intentioner om en kundinriktad kollektivtrafik att infrias? Har oppositionens kritik mot den nya lagen tystnat? Hur förbereder sig branschens aktörer inför de nya spelreglerna? Kommer förändringarna bidra till att branschens och statens gemensamma mål om en fördubbling av kollektivtrafikens marknadsandel uppnås? Kom och lyssna på debatt med bland annat infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och Trafikutskottets ordförande Anders Ygeman samt branschaktörer. Vi får en inledande omvärldsanalys med fokus på avreglering från Charlotte Mattfolk på Connecta. Innan vi drar igång bjuder vi på lunchbaguette och kaffe.

Medverkande:
Catharina Elmsäter-Svärd, infrastrukturminister, (M). Anders Ygeman, Trafikutskottets ordförande, (S). Jan Forsberg, vd, SJ AB. Maria Höglander, vd, Länstrafiken Västerbotten. Lennart Hamnered, ordförande, Svenska Taxiförbundet. Anders Lundström, vd, Keolis. Charlotte Mattfolk, analytiker, Connecta. Moderator, Ellinor Persson.

Mer information.

Datum och tid: 4 Juli 2011 13:00 - 14:30
Plats: Oscarssalen, Krukmakarens hus, Mellangatan 21
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter