Utskrift från www.yimby.se
....

Forum för stadsutveckling

Arrangör: Fastighetsägarna, Svenska Stadskärnor, Svensk Handel, Centrumutvecklare.se
Dag: 6/7 2011 10:30 - 12:30
Typ av evenemang: Lunchseminarium
Plats: Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan/Strandvägen
 
Platsbeskrivning: Vall, Viklau

 

Sammanfattning

Vilka ambitioner har din stad? Detta är en arena för forskning, diskussion och kunskapsutbyte för alla som på något sätt arbetar med stadsutveckling.

Beskrivning

Vilka ambitioner har din stad? Stadens attraktivitet och handelns utveckling är nyckelfaktorer för tillväxt där varje stad har sina utmaningar. Nya trender och förändringar i omvärlden skapar också ett konstant behov av kunskap och inspiration. Därför har vi skapat en gemensam arena under Almedalsveckan där forskning, diskussion och kunskapsutbyte kring frågor som rör stadsutveckling står i centrum. Ett seminarium som kommer att handla om vad som gör städer attraktiva, hur några politiska profiler drömmer om framtidens städer och varför cityhandeln och externhandeln bör lära sig att hångla mer. Varmt välkommen till Almedalens nya Forum för stadsutveckling.

Medverkande:
Ilmar Reeplau, KS-ordf, Malmö stad. Jytte Guteland, ordförande, SSU. Jonas Ransgård, vice KS-ordf, Göteborgs stad. Björn Bergman, vice Vd, Sydsvenskan. Ulla Persson, KS-ordf, Västerås stad. Lotta Lindstam, stadsbyggnadsdir, Västerås stad. Johan Lövqvist, centrumledare, Erikslund köpcenter. Maria Fors, vd, Västerås City. Rudolf Antoni, utredare, Fastighetsägarna. Ulf Rämme, senioranalytiker, HUI. Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd, Stockholms stad.
Datum och tid: 6 Juli 2011 10:30 - 12:30
Plats: Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan/Strandvägen
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström
Vega station
1 Mars 2020 18:01 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter