Utskrift från www.yimby.se
....

Tre perspektiv på infrastruktur för ett konkurrenskraftigt näringsliv

Arrangör: TransportGruppen, Branschföreningen Tågoperatörerna, Jernhusen, Svensk Handel
Dag: 4/7 2011 14:30 - 15:45
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Infrastruktur, Kommunikationer
 
Plats: Hamngatan 3
 
Platsbeskrivning: Svenskt Näringslivs trädgård

 

Sammanfattning


Gröna korridorer, citylogistik och behovet av mer infrastruktur som kommer på plats snabbt. Under en timme berörs infrastrukturen för transporter ur tre perspektiv - det internationella, det nationella och det lokala.Beskrivning


Det svenska näringslivet är beroende av ett fungerande transportsystem. En förutsättning för detta är en väl utbyggd och underhållen transportinfrastruktur – både lokalt, nationellt och internationellt. Under en timme berör vi tre centrala perspektiv på infrastrukturen. Gröna korridorer genom Europa kan skapa förutsättningar för effektiva och hållbara transporter internationellt. Miljöprövningar, överklaganden och omfattande byråkrati gör att viktig infrastruktur inom Sveriges gränser inte kommer på plats tillräckligt snabbt. Kanske behövs en ”gräddfil” för särskilt angelägna satsningar? Även infrastrukturen och planeringen av den sista delen i leverenskedjan, in i städerna och fram till butik, är av största vikt för det svenska näringslivet.


Medverkande:
Gunnar Malm, Trafikverket. Nicklas Skår, Svenskt Näringsliv. Nora Källström, DB Schenker. Karin Svensson-Smith, Miljöpartiet. Pelle Jonsson, Van Dieren. Bo Svensson, Svensk Handel. Ulf Svedberg, Sjöfartsverket. Sara Bengtsson, Scania. Moderator, Nicklas Mattsson, Tidningen Entreprenör.

Mer information.

Datum och tid: 4 Juli 2011 14:30 - 15:45
Plats: Svenskt Näringslivs trädgård, Hamngatan 3
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström
Vega station
1 Mars 2020 18:01 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter