Utskrift från www.yimby.se
....

Om trygghet i boende

Arrangör: Stiftelsen Tryggare Sverige och JM AB
Dag: 5/7 2011 12:00 - 13:45
Typ av evenemang: Lunchseminarium
Ämnesområde: Byggande, Rättsväsende/brott
Plats: Fartyg i Visby hamn
 
Platsbeskrivning: M/S Teaterskeppet, Inre hamnen

 

Sammanfattning

Vid seminariet redovisas en ny undersökning som beskriver de tio viktigaste frågorna för att människor ska känna trygghet i sitt boende. Vidare presenteras en modell för hur moderna bygg- och bostadsbolag kan arbeta för att säkerställa trygga bostäder och bostadsområden.

Beskrivning

I över 5 000 år var säkerhets- och trygghetsfrågor en naturlig del av stadsbyggandet runt om i världen. Under hela 1900-talet, men framför allt från 1960-talet och framåt, har städer i princip planerats och byggts på precis motsatt sätt. Det har inneburit en rad trygghetsproblem och medfört stora kostnader då sådant som blivit fel måste rättas till, det gäller inte minst situationen i storstädernas miljonprogramområden. När vi nu står inför en ny stor befolkningsökning i många städer är det viktigt att inte göra om samma misstag. Säkerhets- och trygghetsfrågorna måste därför åter komma i fokus. Vid seminariet redovisas en ny undersökning som beskriver de tio viktigaste frågorna för att människor ska känna trygghet i sitt boende. Vidare presenteras en modell för hur moderna bygg- och bostadsbolag kan arbeta för att säkerställa trygga bostäder och bostadsområden.

Medverkande:
 
Johan Skoglund, vd, JM AB. Karl-Åke Pettersson, ordförande, Tryggare Sverige. Robert Vangstad, affärsutvecklingschef, JM AB. Thomas Eriksson, trygghetsexpert, Tryggare Sverige.

Mer information.

Datum och tid: 5 Juli 2011 12:00 - 13:45
Plats: M/S Teaterskeppet, Inre hamnen
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter