Utskrift från www.yimby.se
....

Hållbara städer-kultur-klimat: Innovation och resultat i skärningspunkter

Arrangör: IntersectionPoint AB i samverkan med Sveriges Byggindustrier
Dag: 5/7 2011 13:30 - 15:00
Typ av evenemang: Seminarium
Ämnesområde: Annat
Plats: Bremergränd 4
 
 
 
Sammanfattning

Hållbara städer-kultur-klimat: Välkommen att hitta nya vägar till innovation och entreprenörskap i skärningspukter med ett antal aktörer inom politik, högskola och näringsliv!

Beskrivning

Hållbara städer-kultur-klimat: Välkommen att hitta nya vägar till innovation och entreprenörskap i skärningspukter med ett antal aktörer inom politik, högskola och näringsliv! Målet med IntersectionPoint (World Innovation Society Arena) är att skapa en internationell arena, mötesplats och samverkansplattform för såväl social som kommersiell innovation och entreprenörskap, med fokus på hållbar stadsutveckling, byggande/boende, bevarande och förvaltning, kulturell och urban integration. Mötesplatsen blir en världsangelägenhet, jämfört med t ex. World Economic Forum i Davos, Schweitz. Syftet är att intensifiera, utveckla och skapa metodik i skärningspunkterna mellan discipliner, ämnes- och kunskapsområden, samt mellan forsknings- och företagsidéer för att skapa nya innovationer. Idén och metodiken skall möjliggöra tydliga resultat, som kan omsättas i konkret handling/verksamhet, vilket ofta inte är fallet.

Medverkande:
 
Ulf Tengroth, marknadsekonom/verksamhetsutvecklare, IntersectionPoint AB. Christina Östergren, arkitekt SAR/MSA/konceptutvecklare, IntersectionPoint AB. Erika Johansson, FD/projektstöd/specialist, IntersectionPoint AB. Kristian Ribberström, innovationsstrateg/utveckare, Medici Group. Kerstin Elias, koordinator, Mistra Urban Futures.

Mer information.

Datum och tid: 5 Juli 2011 13:30 - 15:00
Plats: Bremergränd 4
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8635 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Baugruppen - dags att bli inspirerade av Berlin?
7 Maj 08:24 av Assortlist Assortlist
Hjälp! Jag håller på att bli en Nimby!
8 Oktober 2020 19:07 av Trevor Bower
Politikerveckan Järva
8 Oktober 2020 19:06 av Trevor Bower
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan

@yimbysthlm på Twitter