Utskrift från www.yimby.se
....

Att använda "Culture Planning" som metod

Arrangör: WWACE - World Wide Academy for Creative Economy
Dag: 6/7 2011 10:00 - 11:00
Typ av evenemang: Föreläsning
Ämnesområde: Ekonomi, Kultur
 
Plats: Biograf Röda Kvarn, Mellangatan 17
 
Platsbeskrivning: Mellangatan 17

 

Sammanfattning

Få en snabb och bra inblick i vad metoden ”Cultural Planning” - den fjärde hållbarhetsaspekten - innebär. Exempel, effekter och resultat. För personer som arbetar i kommunledningar, stadsdelsnämnder, regionstyrelser som vill veta hur metoden bidrar till hållbar utveckling och tillväxt.

Beskrivning

Välkommen till en snabb och bra inblick i vad metoden ”Cultural Planning” - den fjärde hållbarhetsaspekten - innebär. Exempel, effekter och resultat. Workshop riktar sig främst till personer som arbetar i kommunledningar, stadsdelsnämnder eller regionstyrelser som vill veta hur metoden kan bidra till hållbar utveckling och tillväxt. Kan detta vara värt att prova i den egna kommunen, regionen eller stadsdelen? De senaste åren har ett ökat fokus riktas mot kulturella och kreativa näringar, bland annat för dess medverkan till att skapa attraktivitet, varumärke och en konkurrensfördel mellan regioner, städer och stadsdelar. Innehåll: - ”Cultural Planning” och hållbarhet - tydliga trender i tiden. - Kreativa näringar och samhällsutveckling - vart är vi på väg? - Några nationella och internationella exempel på ”Cultural Planning”. - Vilka effekter och resultat kan metoden ge? - Övergripande genomgång av hur ”Cultural Planning” går till. - Vår plats karaktär – hur beskriver vi den?

Mer information.

Datum och tid: 6 Juli 2011 10:00 - 11:00
Plats: Biograf Röda Kvarn, Mellangatan 17
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter