Utskrift från www.yimby.se
....

Hur stärker vi storstadsregionerna?

Arrangör: Västsvenska Handelskammaren, Stockholms Handelskammare
Dag: 6/7 2011 14:00 - 15:30
Typ av evenemang: Seminarium
 
Ämnesområde: Näringsliv, Regionfrågor

Plats: Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5

Platsbeskrivning: E22
 
Sammanfattning

Storstadsregionerna är landets tillväxtmotorer. Mycket talar för att denna tendens kommer att bli ännu starkare i framtiden. Vad krävs för att Sveriges storstädsregioner ska bli konkurrenskraftiga i ett internationellt sammanhang?

Beskrivning

I rapporten ”Huvudstadsregionen leder landet” punkterar Stockholms Handelskammare myten att ekonomin i Stockholm växer på bekostnad av övriga landet. Tvärtom visar rapporten att högre sysselsättning i huvudstadsregionen snabbt ger ringar på vattnet i landets övriga regioner. Också Västsvenska Handelskammaren kunde konstatera i rapporten ”Svenska nav” att det är storstadsregionerna som är landets tillväxtmotorer. Här återfinner man högst befolkningstillväxt, utbildningsnivå och nyföretagande. Mycket talar för att denna tendens kommer att bli ännu starkare i framtiden. Vad krävs för att de svenska storstadsregionerna ska bli konkurrenskraftiga i ett internationellt sammanhang? Är Sverige redo för en offensiv storstadspolitik?

Medverkande:
Anneli Hulthén (S), ordförande kommunstyrelsen, Göteborg Stad. Ulla Hamilton (M), borgarråd trafik- och arbetsmarknad, Stockholm stad. Johan Trouvé, vd, Västsvenska Handelskammaren. Maria Rankka, vd, Stockholms Handelskammare. Fredrik Bergström, affärsområdeschef, WSP. Mårten Andersson, omvärldsanalytiker, Västsvenska Handelskammaren. Ulf Perbo, statssekreterare civil- och bostadsministern, Socialdepartementet. Stig-Björn Ljunggren, moderator.

 

Mer information

.

Datum och tid: 6 Juli 2011 14:00 - 15:30
Plats: Sel E22, Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8647 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter