Utskrift från www.yimby.se
....

Sveriges kunskap om hållbara städer - en exportvara?

Arrangör: Vattenfall
Dag: 4/7 2011 17:30 - 19:00
Typ av evenemang: Seminarium & mingel
Ämnesområde: Infrastruktur, Klimat/miljö
Plats: Energihuset, Specksrum 5
 
 
Sammanfattning

Antalet städer som sätter upp egna klimatmål ökar ständigt, både i Sverige och utomlands. Hur ligger svenska städer till internationellt? Är vi ett föregångsland? Finns svenska affärsmöjligheter i de kunskaper som byggs upp? Föranmälan på newsroom.vattenfall.se/almedalen. Begränsat antal platser.

Beskrivning

Antalet städer som sätter upp egna ambitiösa klimatmål ökar ständigt, både i Sverige och utomlands. Ofta går de lokala ambitionerna längre än EU:s mål och nationell lagstiftning. I Sverige arbetar många städer för att hitta egna lösningar både i stora systemfrågor och i mindre projekt. Men hur ligger svenska städer till internationellt sett? Är de föregångare eller finns ännu mycket att lära? Är hållbara städer en möjlig svensk exportvara? Välkommen till ett seminarium om hur man jobbar med hållbara städer i Sverige och Europa. Föranmälan på newsroom.vattenfall.se/almedalen Begränsat antal platser.

Medverkande:
 
Katarina Pelin, ledamot Delegationen för hållbara städer/Miljödirektör Malmö stad. Håkan Dahlfors, affärsområdetschef Energi & miljöteknik, Exportrådet. Anders Johnson, chef Sustainable Cities, Vattenfall. Jöran Hägglund, chef Public and Regulatory Affairs, Vattenfall. Mats Denninger, Samordnare för svenskt samarbete med Kina inom energi- och miljöteknik och hållbart stadsbyggande, Regeringskansliet.

Mer information.

Datum och tid: 4 Juli 2011 17:30 - 19:00
Plats: Energihuset, Specksrum 5
Ort: Visby
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8636 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
1 Mars 2020 18:26 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter